Lesence Vidéki Kortárs Művészeti Fesztivál 2023 - Lesenceistvánd

 

Lesence Vidéki Kortárs Művészeti Fesztivál 2023-ban egy 5 település közös együttműködése révén és az Európa Kulturális Fővárosi program támogatásával kelt életre, s várta egy tartalmas, újdonságokkal megtűzdelt több hónapos programkínálattal a helyieket és az térségbe látogatókkat.

A Lesence Vidéki Kortárs Művészeti Fesztivál 2023. évi lesenceistvándi programjait Szent Iván éji Koncerttel indítottuk a szőlőhegyen a Mária kápolnánál június 24-én, majd Sajcz Gábor harmonika játékával hívott bennünket egy időutazásra. A hely különlegessége, hogy a Tapolcai-medence és a Balaton-felvidék tanúhegyei egészen új látószögből pillanthatóak meg innen.

Június 2-án Dan Goggin: APÁCÁK című zenés komédia várta a nézőket a Zenthe Ferenc Színház előadásában. Július 3-án Karády Anna írónő látogatott el Lesenceistvándra, aki A füredi lány-sorozatának lezáró kötetét, a nem rég megjelent Zserbó című könyvét népszerűsítette.

A következő napon a Trió Windivina kamarakoncertjét halhatták a komolyzenét kedvelők a helyi római katolikus templomban.

A hétvégén a m.a.d.a.m TÁNCKONCERT előadása volt látható a Szűz Mária kápolnánál, melyet a Jászai Mari-díjas, népszerű színész Scherer Péter önálló estje követett.

Július 10-én Filmvarázs - zenés időutazás a film világában címmel egy interaktív filmtörténeti zenei előadás volt halható, melyen a közönség végigkísérhete a mozizás világhódító útját. Az előadás során élőben is felcsendültek filmslágerek.

Július 11-én a gyerekeknek kedveskedtünk Hahota Gyermekszínház jóvoltából a Csizmás kandúr - zenés mesejáték révén.

Július 14-én a veszprémi odaLÖKött KÖLtészet társulat Halljuk a versed! című slam poetry estjére vártuk a verselni és verseket hallgatni vágyókat.

Július 15-én Sütő György képzőművész ÚTON című önálló kiállítása nyílt meg a galériában, majd a szlovákiai OMEGA Revival együttes tisztelget a legendás Omega együttes előtt dalaik feldolgozásával.

Augusztusban Lázas Hajnalok- EGY ROCKZENÉSZ EMLÉKÉRE Zenés- táncos életképek csendültek fel a '60-as, '70-es , '80-as évekből, illetve Varga Feri és Balássy Betty koncertjével zártuk a fesztivált.

A program ideje alatt 2 alkalommal szerveztünk KREATÍV foglalkozásokat, illetve a június 26 és 30. között valósult meg az 5 napos Tájművészeti Alkotónapok gyermekek és fiatalok bevonásával.

Az „Lesence Vidéki kortárs Művészeti Fesztivál” című projekt megvalósításához a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program 15.000.000 Ft támogatással járult hozzá.

Pályázati azonosító: OC-MUV/4-2022/665138

Pannon Interaktív